Aj Google je zaujímavý

22.9.2018 Vyp Od

Možno aj vy používate Google len ako mostík medzi vami a hľadaním internetovej stránky, či informácie, ktorú potrebujete. Zamysleli ste sa aj nad tým, či sa dá nejako zaujímavo stráviť čas iba na tomto prehliadači?

google

  1. Webový vyhľadávač sa chce tiež baviť. Aj keď nie ste pripojení na internete. Hlavne na smartphónoch. Pri offline režime v Google Chrome  sa vám namiesto webu ukáže pixelový dinosaurus a informácie o tom, že nie ste na sieti. Po kliknutí na dinosaura sa však môžete skvelo zabaviť a zabiť čas. Ide o hru, kde jednoduchým preskakovaním cez rôzne objekty musíte nazbierať, čo najviac bodov. Ak to znie príliš jednoducho, vedzte, že tempo sa s každou sekundou zvyšuje.

  1. Vývojári v Googli  majú zrejme záľubu v gravitácii. Zadaním pokynu do vyhľadávania „Do a barrel roll“ (v preklade „urob kotrmelec“)  a potvrdením sa vám stránka začne otáčať. Ďalším podareným kúskom je magnetická sila vášho kurzoru na obrazovke ako náhle zadáte „Google sphere“. Tým sa všetky slová odlepia od pôvodného miesta a budú prenasledovať vašu myšku. Ak už máte po krk vysedávania za internetovým prehliadačom, skúste zadať „Google gravity“ a potvrďte enterom. Celý Google vtedy spadne.

chrom

  1. Pre milovníkov retro počítačových hier vám vyhľadávač dokáže takisto pomôcť. Vďaka nízkej náročnosti na systém, sa niektoré hry presunuli. Stačí ak do kolonky vyhľadávania napíšete „Atari Breakout“. Ak klikne na obrázky, ktoré vám Google vyhľadá, zapnete všetkými tak dobre známu hru. Cieľom je zabrániť loptičke spadnúť. Ak hľadáte niečo iné, na výber máte ešte hru Pac Man. Opäť stačí zadať názov hry a doplniť pred ňu Google. Pravidlá hádam netreba vysvetľovať, hlavné je ujsť pred farebnými príšerami a pri tom nazbierať, čo najviac bodov.

  1. Ak chcete niekoho nachytať, či nahnevať, stačí keď do vyhľadávača zadáte slovíčko Askew (v preklade „nakrivo“). Všetky stránky sa naklonia do jednej strany, aby ste museli vytočiť hlavu. Tak čo, aký trik si zvolíte, keď sa budete na internetovom vyhľadávači nabudúce nudiť?